Plata cu cardul pe ROTLD

Zilele acestea am avut intentia sa cumpar primul meu domeniu .Ro. Stiti si voi sentimentul: ai o idee, ti se pare super tare, iti vin inca 10 idei legate de prima si crezi ca o sa ai succes garantat :-D. Insa nu despre ideea mea geniala vreau sa vorbesc, ci despre modul de plata. Ei bine, in cazul in care optezi pentru o plata cu cardul, am ramas FOARTE surprins ca ti se cere o copie fata-verso a cardului, copie necesara pentru a procesa manual plata.

Si asa romanii sunt destul de paranoici in ceea ce priveste cumparaturile online cu cardul, voi le cereti copie a cardului ?! Presupun ca aceste copii, care trebuie trimise prin fax sau email, sunt stocate undeva la voi intr-un dosar sau pe calculator. Sa excludem varianta cum ca un angajat ar putea sa utilizeze copiile  acestor carduri, sau sa inteleg ca aveti un sistem atat de sigur pentru aceste date ?

Adresa cu formularul din imagine este acesta: http://portal.rotld.ro/site_media/downloads/credit-card-form_ro.txt

Despre Cristian Ignat

Fondator @Canopy, CEO @Aggranda. Sunt pe LinkedIn (Cristian Ignat)
Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

5 răspunsuri la Plata cu cardul pe ROTLD

 1. Manuela spune:

  Da, mai sunt comercianti care solicita datele de cardului. Nu este vorba despre plata online, nu folosesc nici un procesator. Ei iau datele si platesc in locul tau la POS. Chiar daca nu folosesc angajatii datele (posibilitatea oricum exista, dar cred ca este putin probabil; banuiesc ca un singur om are acces la ele), informatiile sunt extrem de expuse. Sunt curioasa cati aleg aceasta metoda de plata la ROTLD.

 2. Sa speram ca este un singur om care are acces la aceste date si sa mai speram ca nu stie sa faca plati online 😀 Dar ce se intampla daca este dat afara ?
  Mie unul mi se pare foarte riscanta metoda asta.
  Mai sunt comercianti care cer copie la cardul tau in scopul de a te identifica, dar ti se spune sa acoperi ultimele cifre.

 3. Cosmin spune:

  A-iu-rea. Asa este metoda asta de „plata”. Nu a auzit nimeni pe-acolo de ePayment sau au alte interese? Nici nu pot sa ma gandesc la vreunul, decat incomoditatea cumparatorului. Eu nu as sta sa fac o copie, as schimba locul de unde cumpar domeniul.

 4. Pingback: Twitter Trackbacks for Plata cu cardul pe ROTLD | Promovare Site | Publicitate Online | Google Adwords | SEO | SEM [cristianignat.com] on Topsy.com

 5. Pingback: Cum faci plata cu cardul la ROTLD | Băncosul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *